Dzięki wszystkim za spotkanie,było jak zwykle miło pozdrowionka i do następnego :lol:
Chiptuning - Wilczyce koło Wrocławia - proszę o opinie
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Chiptuning - Wilczyce koło Wrocławia - proszę o opinie
Znalazłem na allegro ofertę wykonania chiptuningu na silniku 2.0 TDI BKD z hamownią i gwarancją (usługi) za 700 zł.
Zastanawiam się, bo cena kusząca. Czy ktoś zna tego chiptunera i może go z czystym sumieniem polecić? Nie wiem czy się decydować, czy odpuścić... Proszę o opinie.
PozdrawiamOII Elegance 2.0 TDI
-
-
Jeszcze ciekawa w temacie dyskusja zażarta:
Z tego co wyczytałem to kariera zaczęta w ubiegłym roku (ale mogę się mylić)
Ja osobiście patrząc na to wszystko bym nie ryzykował. (a może to być wszystko złudzeniem)
Aczkolwiek decyzja należy do Ciebie.aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Dłubanie TDI to juz naprawdę nie jest zadna filozofia.
W sumie kazdy moze byc juz tunerem tych silników.
Ja bym z czegos takiego nie skrozystal, ale nie sądze, zeby moglo byc coś nie tak w tym przypadku.
No chyba, ze to jakieś fakiery, ktore prostej roboty nie są w stanie zrobić.
Tak jak sam napisales - zawsze mozesz pojechać do kogos innego, zeby sie zmierzyc i przy okazji sczytać logi, zeby miec swięty spokój, czy np sprezarka nie pompuje jak oszalała, itd.
Pytanie tylko czy jak doliczysz koszt pomiaru + diagnozy, to nie wyjdzie na to samo lub prawie na to samo co udac sie do tunera co do ktorego istnieje wieksze przkonanie, ze jest sprawdzony.
Your choice.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Słuchaj to AUTOSEBA - ma 2 konta na Allegro możesz tam u niego kupić nawet taniej coś za 250 zł. Sebastian Krzemień - żadna tajemnica.
Jego aukcje możesz znaleść tu:
1.konto:
a tu chyba drugie :
Co do fachowości .. bez komentarza.TDI AGR 90KM seria / 115 KM po wirusie
DIESEL-TUNING.PL & TDI-RACING.PL
Chiptuning / Tuning elektroniczny, posiadamy własną hamownię,
Brodnica kujawsko-pomorskie
Komentarz
-
-
AUTOSEBA ...hehe legendy juz kraza po necie. Generalnie koles sie uczy na autach klientow i nawet przyznaje sie do tego oficjalnie :diabelski_usmiechpozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rob555AUTOSEBA ...hehe legendy juz kraza po necie. Generalnie koles sie uczy na autach klientow i nawet przyznaje sie do tego oficjalnie :diabelski_usmiech
Wolę takich, niz takich, ktorzy udają, ze zjedli wszystkie rozumy i mają kamienna twarz nawet wtedy kiedy nie wiedzą co się właśnie dzieje...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftWypowiedziala sie konkurencjaZ ciekawosci ile lat juz dziala Wasza firma Jantar, :?:
Bardzo mi sie podoba domena tdi-racing.pl :twisted:TDI AGR 90KM seria / 115 KM po wirusie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dariuspolojezeli to prawdziwa firma to dlaczego nie podaja adresu
W celu modyfikacji należy po licytacji umówić się na usługę chiptuningu
tel. 607455637 , [email protected] , GG 873617
Czas trwania usługi od 3 do 5 godz.
Wilczyce ul.Polna 48 pod Wrocławiem (wlot od strony warszawy)O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez dariuspolojezeli to prawdziwa firma to dlaczego nie podaja adresu
W celu modyfikacji należy po licytacji umówić się na usługę chiptuningu
tel. 607455637 , [email protected] , GG 873617
Czas trwania usługi od 3 do 5 godz.
Wilczyce ul.Polna 48 pod Wrocławiem (wlot od strony warszawy)
...jakos mi umkneloops:
Komentarz
-
-
- 24 miesiące gwarancji na podzespoły silnika , tylko w przypadku przekroczenia w oprogramowaniu bezpiecznych wartości pracy tych podzespołów
Nie ma co, ta informacja mnie rozbawila.
Co to jest bezpieczny parametr. Silnik BKD juz w serii cisnienie doladowania ma ciut za duze, biorac dychawicznosc tych sprezarek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJantar, Nic z Mastersem - nie mialem tego na mysli
Jest pewne forum, ktore ma podobna domena od ponad 4 lat
To ile lat dlubiecie auta?? 2 - 5 - 8 :?:
-znajdziesz pierwszy wykres z 2006r. z mojej hamowni ( wtedy używałem jeszcze programu chodzącego pod dosem) . Czyli niezaprzeczalnie 2 lata( a przynajmniej hamownię mam od tego czasu)
(tak w ogóle to na stronie jest prawie 60 wykresów i zdjęc tego co zrobiłem.)
"Dłubałem" już nieco wcześniej i przed kupnem hamowni , nie było jeszcze strony www to też i wykresów nie znajdziesz.
Co do forum o nazwie podobnej (bez myślinika) do jednej z moich domen to - znajdziesz tam tylko 2 banery, Compsportu Patryka i Mastersa. Jest to moim zdaniem forum zdominowane przez właścicieli tych firm i cokolwiek powiesz tam dobrego o kimś innym - spotka się ze zdecydowaną krytyką!TDI AGR 90KM seria / 115 KM po wirusie
Komentarz
-
-
Wiem skad to przekonanie. Po tym jak kilka tygodni temu kolega Jantar dlubnal pewnego Passata AWX - wykres jest owszem na forum. W wypowiedzi wlasciciela padlo stwierdzenie, ze cos jest tam nie tak z autem, wlasciciel sam nie wiedzial co, tuner stwierdzil, ze w sumie to nie problem, a z opisu wlasciciela wyszlo ze problem z jest z doladowaniem i forumowicze stwierdzili, ze to byl argument, za tym, aby klienta odeslac do domu, albo najpierw naprawic auto, a dopiero potem dlubac.
Komentarz
-
-
Tak na wstępie zdaje mi się ze dyskusja staje się jałowa i dawno zboczyła z tematu. Dajmy temu spokój.
Co do w/w forum to nie są żadne bzdury. Takie jest moje zdanie i chyba wolno mi je mieć ?
Co do Passata z Płońska.. tak to bywa z klientami którzy jadą do Ciebie z daleka - wszyscy przez telefon twierdzą że znają auto, że serwisowane tip top, krótko mówiąc wszyscy mają takie cacka że tylko program robić.
A jak dostaniesz to w łapy to się okazuje że trochę przaładowuje w serii, warto by wyjąć turbo i przeczyścić , sprawdzić albo wyminić N75, albo jeszcza jakieś inne pierdoły.
Na to potrzeba czasu a nie 3 h !
Ludzie ( nie mówię tu o konkretnym przypadku) myślą sobie że to kiełbasa sprzedawana na kilogramy. Zobacz na wykres Passata o 10.30 dostałem w ręce - 13.40 drugi pomiar po modzie. A kolega mi mówi że o 17.00 musi być na Okęciu !
Przyjechałbyś do kogoś ponad 100km na tuning wiedząc że na 17 musisz być 200 km dalej na lotnisku ?
Co miałem wyciągać turbinę do czyszczenia ? Zredukowałem trochę soft i powiedziałem co moim zdaniem jest do zrobienia - ma wyrególować BIP, synchronizacje PD - o ile się da, sprawdzić kierownice turbo. Jak się upora to ma wpaść na szlif tego softu - albo chciaż zrobić logi żeby podesłać do oceny czy zabiegi poskutkowały.
Dla potencjalnych zastanawiających się nad tuningiem, czasami warto poszukać kogoś bliżej miejsca zamieszkania - jeśli gość zna się na robocie to na pewno ogarnie temat - a w razie poprawek albo konieczności powrotu po regulacjach czy wymianach osprzętu będzie bliżej i taniej. Jak już chesz jechać gdzieś daleko - poszukaj kogoś z Vagiem na miejscu niech zaloguje odp. bloki - może wykryje jakieś usterki. I zaoszczędzisz sobie kosztownej wyprawy i nerwów.TDI AGR 90KM seria / 115 KM po wirusie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez JantarCo do w/w forum to nie są żadne bzdury. Takie jest moje zdanie i chyba wolno mi je mieć ?
Walisz z grubej rury "żałosny" ciekawe co cię boli ..? Wiesz ja nie używam takich zwrotów do ludzi którzy mi nic nie zawinili i nawet ich nie znam. Nie wiem dlaczego Ty tak robisz :/TDI AGR 90KM seria / 115 KM po wirusie
Komentarz
-
Komentarz